Dieren in allerlei vormen en maten. Fantasiedieren en bestaande dieren. Een heel dankbaar onderwerp. Het dierenrijk is zo ontzettend fantastisch dat je het zo gek niet kan bedenken of het bestaat.

uit 2009 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Oerwouddieren

2017

 Glas in lood? Nee geschilderd. Sommige dieren ontstonden door de vormen in de achtergrod, sommige kwamen zomaar aan gewaaid. Mijn fantasie kan op hol slaan!

Vis op kruk

2017

Vis op kruk in een abstract "landschap".Kleurrijk werk waar je naar blijft kijken. Vis heeft vrouwenbenen en vogelvleugels. Is het wel een vis en waar kijkt ze naar?

zeepaardjes

2016

Eerst de 'onderwaterwereld' geschilderd met de afplaktechniek, maar er miste iets. Toen ik een docu over zeepaardjes zag, wist ik dat zij in mijn schilderij moesten. Prijs is inclussief oude/goude brocante lijst.

Zwarte vogels aan het strand.

2016

Je zou witte vogels verwachten op het strand, maar ook deze zwarte vogels doen zich tegoed aan het zeebanket.

Room

2015

Onze kamer met vreemde gasten. Oefening in perspectief schilderen.

Aard

2015

Dit (grote) schilderij heb ik gemaakt met de afplaktechniek. Landschap onder de grond. Wat daar allemaal leeft...............

de blauwe kikker

2014

een blauwe kikker die sprong en sprong/zong een liedje van pong-ping-pong/een beest op zijn tong/de vlieg die hij vong/de kikker hij voelde zich jong, heel jong. toen viel hij pardoes in de sloot, een sloot/en brak de kikker z'n poot, de kloot/hij waande zich dood/werd helemaal rood/daar lag hij dan open en bloot. twee strofes van een gedicht van 6 strofes.

Kamer 1

2014

Kamer waarin dieren leven. O.a. met de afplaktechniek gemaakt. Ook verfstiften gebruikt.

"Lucky"

2014

In opdracht, lucky, de koninklijke poes.

De kat

2014

  In het licht zo zwaar als wat zat opeens een dikke kat, die tokkelde langzaam uit z'n gitaar een kluwen wol, wat was dat raar. Eerste strofe van het gedicht wat hierbij hoort, er volgen nog twee stofes.   Materiaalgebruik: acrylverf en ecoline.              

De kat die at

2014

Katten altijd een mooi onderwerp. Lief, maar toch ook een beetje stout.

Metamorfose

2014

Deze vlinder is pop en vlinder tegelijk.

Vissen

2013

Vissen.

Beestenboel

2009

Ook hier is met de afplakmethode gewerkt.